Skip to content

“When one door of happiness closes, another opens;

But often we look so long at the closed door that we do not see the one which has opened for us.”

Ik zeg het eerlijk, de laatste tijd zit het niet mee wat mijn gezondheid betreft. In plaats van dat ik vooruit ga, ga ik alleen maar achteruit. Mijn zenuwstelsel laat mij knap in de steek, in vele opzichten. De Dystrofie blijft actief, slaat enorm op hol wat de pijn betreft, hele dagen zit ik op verkrampte spieren, en de rest van de ledematen zit een enorm strakke band om heen waar ook mijn spieren aanvoelen als strakke spieren, de ledematen gloeien, en aan de andere kant vaak zo koud dat ze met geen mogelijkheid warm te krijgen zijn. De bewegingsstoornissen welke ik in 2013 heel erg had, komen nu weer iets terug in mijn voet en af en toe in mijn rechter hand, waardoor vooral mijn voet veel meer pijn geeft door het bijna continue op en neer bewegen. Ook stuurt mijn zenuwstelsel andere dingen verkeerd aan waardoor mijn leven nog meer beperkt word. De morfine en het goedje hierbij in reageren totaal niet op de pijn. Maar 12 mei is het wat de pijn betreft hopelijk voor mij Bevrijdingsdag, in de zin van dat op deze dag de morfinepomp met het goedje weer opgehoogd word. Plus ik zal de bewegingsstoornissen en de dingen welke niet goed aangestuurd worden door het zenuwstelsel bespreken met de pijnarts.

Even huilen mag, maar dan moet je ook weer verder zien

Dinsdag was voor mij echt een down dag, een telefoontje van een arts waardoor de gedachten in mijn hoofd heen en weer jumpen, jumping Amsterdam was er niets bij 😉 Verdriet kwam boven, tranen die je niet in kan houden.

En wat is het dan fijn dat ik een in en in lieve man heb ♥ waarmee ik over alles, maar dan ook alles kan praten. Waarna de gedachten een andere kant op jumpen.

Je kan niet blijven hangen in de pijn en frustratie dat mijn zenuwstelsel  bepaalde dingen verkeerd aanstuurt waardoor mijn leven nog meer beperkt word en het verdriet wat daarbij komt, de negatieve spiraal moet je voorkomen. En dus draai ik het om, wat ik kan na een goed gesprek. Want ik kan mijn hele leven vergallen door naar de pijn en frustratie dat mijn zenuwstelsel dingen verkeerd aanstuurt te blijven kijken, maar daarin tegen kijk ik liever naar de dingen waarvan ik geniet. Anders beperk ik mijzelf nog meer dan dat ik al aan beperkingen heb. Geestelijk negatief zijn maakt je klachten erger, hoe gek dit misschien ook klinkt. Toch een keer huilen mag, want huilen doe ik nooit maar soms is het goed even alles er uit te gooien!

Achter een grote glimlach Als de moed je in de schoenen zakt

Kleine geniet momenten ♥

Ik ga bijvoorbeeld, ondanks alles, 1 keer per dag in de elektrische rolstoel een rondje om met onze hond Lara. Omdat ik dan zie naar de mooie dingen om mij heen, de mooie weide omgeving waarin wij wonen. Eerst al het uitzicht over het prachtige weiland helemaal naar achteren, meestal blijf ik hier even stil staan, en ik….geniet!

Lara

Dan even verder zijn er de Friese paarden en andere paarden, hier blijf ik soms even stil staan omdat de manege dan een paard aan het longeren is, een magnifiek gezicht! Hier mag ik nog eens binnen kijken van de eigenaar, en dit doe ik ook nog eens!

Paard longeren

Ook de lammeren staan al weer lang en breed in het land, en soms bij mensen thuis, zoals in de afgelopen weken gebeurde. Twee lammetjes welke zijn verstoten en nu met de fles worden groot gebracht, een pracht gezicht!

lammeren-2

Met lieve mensen geniet momenten ♥

Van de week ben ik voor een keer met mijn nichtje wezen winkelen hier in de buurt dankzij het WMO rolstoelvervoer. Wat ben ik dankbaar dat ik sinds verleden jaar hier gebruik van mag maken omdat de regelgeving is veranderd. Dit keer positief voor de chronisch zieken, want ze kijken nu naar de handicap waardoor jij recht hebt op rolstoelvervoer. Zo konden mijn nichtje en ik een keer te winkelen. Zij moest een cadeau voor haar vriend, en ik voor mijn man welke volgende week jarig is 🙂  We hebben een overdekt terrasje gepikt en wat lekkers genomen, plus ik heb voor het eerst van mijn leven een cappuccino gehad 🙂 Wederom een geniet moment, waar ik enorm van moet bijkomen, maar zo enorm de moeite waard! Dit noem ik quality  time met de mensen welke mij lief zijn ♥

Ook heeft mijn man prachtige bloembakken gemaakt, waar nog bloemetjes in moeten, maar nu al zo magnifiek mooi zijn! Wederom een geniet moment!Bloembakken

En zo keutelen we maar wat door…..

met dat je heus mag stil staan bij de shit momenten, maar vooral moet blijven kijken naar de geniet momenten!  Welke er heus zijn, maar je moet ze soms zoeken en zien.

Zoals mijn zus en ik een tijd geleden naar Almere zijn geweest, met de 1e dag prachtig weer, plus een magnifiek hotel waar we verbleven! Dit zijn de geniet momenten welke ik af en toe doe, om er vervolgens weer tegenaan te kunnen!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over ““When one door of happiness closes, another opens;”