Skip to content

Tekenen en schilderen – Love is all around me

Ik mag graag tekenen en schilderen, dit doe ik nu sinds kort met mijn tekentablet van het merk Wacom Intuos Pro, welke ik pas geleden gekocht heb. Met het programma ArtRage 5 schilder ik met mijn Wacom tekentablet. Het moet even leren, en het is even zoeken met welk programma je het liefste tekent, maar uit eindelijk ben ik dus uitgekomen op het programma ArtRage 5. Je kan met dit programma van alles, tekenen, aquarellen, olieverf schilderen, airbrush, inkt pen, vilt pen, gloop pen, kortom erg veel mogelijkheden. Onderstaand schilderij heb ik overgeschilderd van een foto, en al zeg ik het zelf, eigenlijk ben ik erg trots op het resultaat 🙂 Hiernaast werkt het voor mij ook wel ontspannend, dit effect heeft tekenen en schilderen al mijn hele leven op mij gedaan.

Ik blijf er wel bij dat je het tekenen op een tekentablet totaal niet kan vergelijken met het tekenen of schilderen op echt papier. Het voordeel is natuurlijk wel dat wanneer je schildert met een tekentablet, je het gene wat fout is gegaan kunt wissen 🙂 Het mooie van op echt papier tekenen en schilderen is denk ik voor mij de geur van de potloden en het papier. Dus ja, zowel op de tekentablet heeft voordelen, maar ook het op papier tekenen en schilderen heeft voordelen. Beide doe ik graag!

Ook teksten, spreuken en gedichten spreken mij erg aan, welke ik dus mooi kan combineren op een schilderij. Op het schilderij heb ik de songtekst geplaatst; I feel it in my fingers, I feel it in my toes. Love is all around me, and so the feeling grows. Dit omdat deze tekst echt bij mij past. Liefde is overal om mij heen, het geen ik voel tot in mijn tenen, waardoor het liefde gevoel groeit en verspreid. Van zus tot zus, van vriendin tot vriendin, en van tante tot nichtje 🙂

Tekenen en schilderen - Love is all around me

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.