Skip to content

Spannende week, de Bupivacaïne uit de morfinepomp!

Een aantal weken geleden hadden mijn zus en ik een afspraak met de pijnarts. We hadden met de pijnarts besproken dat we eerst zouden afwachten wat er uit de onderzoeken van het andere ziekenhuis kwam, en dan zouden we beslissen hoe we verder gaan.

Een aantal dagen na dat ik in het andere ziekenhuis was geweest voor alle onderzoeken, belde de pijnarts mij al op om te vragen wat er uit de onderzoeken was gekomen. Ik vertelde de pijnarts hoe het was gegaan, en samen concludeerden we dat we bitter weinig verder kwamen hier mee. 

Het was zoals de pijnarts al verwacht had, maar voor mij was er het gevoel dat mijn lichaam mij weer misleid had. De zenuwen zorgen voor de erge hoofdpijn, het is als het ware een overreactie van mijn lichaam, wat moeilijk te begrijpen is. 

Mijn man en ik waren in gedachten terug gegaan in de tijd, en toen kwamen we er immers achter dat de BupivacaIne welke bij de morfine in de pomp zit, verleden jaar augustus was verhoogd. Ook is het zo dat verleden jaar halverwege september de erge hoofdpijn en de incontinentie begon. En dus vroegen wij ons af of de klachten ook konden komen van de ophoging van de Bupivacaïne? 

Het lijkt de pijnarts niet waarschijnlijk dat de klachten hier van komen, maar gezien mijn verleden met overreactie op medicatie is er een hele, hele kleine kans dat het hier wel van kan komen. En dus om alles uit te sluiten gaan we wel de Bupivacaïne uit de morfinepomp halen. En een kleine halve week daarna zal ik dan verandering moeten voelen, aangezien de Bupivacaïne met een aantal dagen uit mijn lichaam zal zijn. Maar het kan ook zo zijn volgens de pijnarts dat ik meer pijn ga voelen in mijn hele lichaam. 

En dus is het allemaal weer dubbel. Ik wil natuurlijk dolgraag van die slopende hoofdpijn afkomen, maar aan de andere kant hoe gaat de rest van mijn lichaam reageren op het missen van de Bupivacaïne uit de morfinepomp? 

Allemaal vragen waar we hopelijk eind volgende week antwoord op hebben. Want a.s. dinsdag 26 april wordt de Bupivacaïne uit de morfinepomp gehaald. En dus wordt het vanaf nu een drukke én spannende week t/m volgende week vrijdag!

De twee zenuwblokkades in de nek zijn wél gepland voor 12 mei, omdat er toch een grote kans bestaat dat het “niet” van de ophoging van de Bupivacaïne komt.

Het is allemaal afwachten, maar spannend is het zeker!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.