Skip to content

Accepteren, opgeven of doorgaan? Without the people around me, I have nothing!

Donderdagavond, zussenavond, vriendinnenavond, gezellige avond, de kaken niet op elkaar avond, soms filmavond, en soms diepgaande gesprekken.

Op donderdagavond komt altijd steevast mijn zus langs, het is een uitzondering wanneer ze niet komt. We drinken gezellig koffie, praten over van alles en nog wat, lachen, en soms diepgaande gesprekken. Heerlijk is dat om zo’n goede band met mijn zus te hebben, dankbaar ben ik er ook zeker voor! Maar zij ook, want ook zij kan haar ei kwijt tussen de vier muren bij mij, het is heerlijk als je zo blindelings op elkaar kan vertrouwen.

Plekje gegeven?

Donderdagavond hadden we zo’n diepgaande gesprekken avond. Over van alles wat, en aan het eind eindigen met een glimlach. Zo ook vroeg ze mij donderdagavond: heb je het een plekje kunnen geven dat voor nu de laatste optie het Ketamine infuus niet heeft geholpen? En dit is nou echt mijn zus, zij is het welke hier bij stil staat. En dit waardeer ik zo enorm! Ik kijk haar aan en zeg: ‘ja, ik moet!’ Ja, zegt ze dat snap ik, maar heb je het echt een plekje gegeven? En dan kan ze je zo aankijken met die doordringende ogen, de ogen waar je niets voor kan verzwijgen, want ze kent mij door en door. Weer zeg ik: ik moet, want ik heb geen keus! Dat is waar zei ze, maar je moet het wel kunnen, en alleen sterke mensen kunnen dit. Het is een compliment, maar heb ik het echt een plekje gegeven vraag ik mij nu af?

Want ik blijf mijn oren open houden voor behandelingen welke misschien ook nog wel iets voor mij zijn. Zoals dat een thuiszorgmedewerkster mij vrijdagmorgen vertelde dat ze op Google aan het zoeken was geweest, en daar vond ze o.a. Ketamine zalf, want dit zou beter door de huid heen gaan waar de gevoelszenuwen zitten. Of een Lidocaïne infuus, wat ook word gegeven in de Isala kliniek waar mijn pijnarts nu is. Toch twee opties wat ik nog wil bespreken met mijn pijnarts. (Dank je wel, je weet wel wie!)

Als je dit dan leest van de twee opties hierboven, heb ik dan het niet slagen van het Ketamine infuus een plekje gegeven, of blijf ik maar doorrennen op zoek naar iets wat mij misschien nog kan helpen als een kip zonder kop? Zeg het maar, want ik weet het niet wat beter is.

This is it?

Als ik het aanvaard dat de laatste optie het Ketamine infuus het is, dat dit de laatste optie is, dan geef ik in mijn ogen op. Maar soms heb ik ook het gevoel dat ik maar door blijf gaan, het niet kunnen accepteren dat dit het is. Aan de andere kant, het zou toch gek zijn als ik dit niet deed? Want wie kan nu zo die enorme zenuwpijn accepteren welke zo je leven beperkt? Niemand toch?

Maar soms word ik ook wel eens moe van al dat denken, van het niet op willen geven, van het maar door gaan, het zoeken, snap je dit?

Leuke dingen?

Daarom vroeg denk ik mijn zus ook het volgende, ze vroeg: doe je nog wel leuke dingen? En ze heeft ook gelijk, ondanks de enorme pijn moet ik afleiding zoeken, ook af en toe buitenhuis. En als het even kan, juist buitenhuis, want je zit en ligt al zo veel binnenshuis.

Trouwdag ♥

En wat is dan een mooiere dag dan onze trouwdag om echt iets voor ons tweeën te regelen als verrassing 🙂 Zo zocht ik in Google gewoon op ‘Dagje uit’, en zo stond de perfecte verrassing voor mijn neus. Het is iets wat wij allebei nog nooit hebben gedaan, maar waarvan ik denk dat we er allebei intens van zullen genieten! Twee vliegen in één klap, een leuk uitje, en iets speciaals voor mijn lieve man geregeld 

Ook heb ik nog een make-up workshop liggen welke ik nog altijd samen met mijn zus zou doen. Dit had ik haar gegeven omdat ze er altijd voor mij is, gewoon uit een stukje waardering ♥ En dus ga ik volgende week hier ook achteraan, even kijken wanneer wij dit kunnen plannen. Weer een leuk uitje 🙂

Plannen moet ik het wel, zo dat er genoeg ruimte tussen zit. Maar dit is oké, als ik het maar doe. 

Zo verras ik zo maar twee lieve mensen welke het allebei zo verdienen, want zonder hun?:
I have nothing!

[youtube=http://youtu.be/FxYw0XPEoKE]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.