Skip to content
Onze hond Lara

Onze hond Lara

  • Onze hond Lara

We hebben Lara gekregen als een pup van 8 weken. Lara is een kruising tussen een Labrador en een Friese stabij. 

Leren zitten, speeltjes aangeven in de hand  

Eerst heb ik haar leren zitten d.m.v. een snoepje voor de bek over haar hoofd naar haar achterwerk zodat ze wel moet zitten om het snoepje te pakken.

 Ook heb ik haar geleerd verschillende speeltjes te pakken, zoals wanneer ik zeg pak Beerie, dan pakt ze haar bruine beer, of wanneer ik zeg pak de hamburger geef hem in de hand, dan pakt ze de hamburger en geeft zij mij de hamburger in de hand. Speeltjes met een piep er in vind ze helemaal geweldig, maar ook de frisbee vind ze prachtig, het is een uitdaging om deze in de bek te vangen. Soms lukt dit, en soms niet.

Naast de elektrische rolstoel leren lopen 

Daarna heb ik haar naast mijn elektrische rolstoel leren lopen aan de riem. Wat ze gaandeweg goed oppikte! Maar toen ze ouder werd wilde ze graag spelen met een andere hond en begon ze te trekken. Dit heb ik haar afgeleerd door haar dan te laten zitten tot er rust in de ketting was, en dan weer verder. Trok ze weer, dan weer laten zitten tot er rust in de ketting was. En zo consequent doorpakken tot dat ze helemaal niet meer trok. 

Voor kinderen is ze ook schat van een hond, ik heb haar geleerd dat ze eerst moet zitten en dat de kinderen haar dan mogen aaien, want ze is te groot en drukt de kinderen anders zo om ver als ze te enthousiast is. Nu ze weet dat de kinderen haar aaien wanneer ze zit, vind ze dit prachtig. En als de kinderen rustig zitten, legt Lara haar kop op hun schoot. Zo schattig!

Consequent blijven 

Kortom door consequent te blijven wil een hond heel veel voor je doen, en niet te vergeten in het begin vaak belonen doet wonderen. Lara is nu 4 jaar oud, en doet eigenlijk alles hoe ik het graag wil dat ze dat doet, zodat het voor mij plezierig is om haar uit te laten omdat ik weet dat ze luistert. Natuurlijk gaat het ook wel eens mis, want ze blijft over het algemeen mooi op het erf, maar als ze een konijn in het land ziet gaat ze het land in, dit is dan echt het jagersinstinct. Wel heb ik hulp gehad van een vrouw welke hulphonden opleid, en aan haar tips heb ik heel veel gehad.

Aan de ene kant kan ze heel rustig zijn en lief, en aan de andere kant kan ze heerlijk vliegen en rennen over het strand wanneer we op vakantie zijn. Het strand en zwemmen vind ze magnifiek mooi!

Onze hond Lara
Lara