Skip to content

Maar alles wat ik wil voelt zo ver weg! (Maar het is er wel)

Ik zeg het eerlijk, aan de ene kant heb ik een joehoeeee stemming, en aan de andere kant voel ik me zo machteloos en sneller willend dan dat de pijnarts kan en wil voor mijn eigen bestwil!

Verleden week maandag is het nieuwe goedje Bupivacaïne bij de morfine in de pomp gedaan. De dagen daarop waren spannend, voel ik verbetering of niet, en krijg ik bijwerkingen of niet? Maar omdat de pijnarts met opzet een lage dosering Bupivacaïne bij de morfine in de pomp heeft gedaan, is de kans op bijwerkingen klein.

Bijwerkingen van het nieuwe goedje kreeg ik gelukkig niet, maar wel kreeg ik van het nieuwe medicijn voor de blaas, samen met het warme weer en de CRPS wél een bijwerking, namelijk hele dikke benen én een hele dikke blaar op de wreef van mijn voet. En dus werd er actie ondernomen, de uroloog werd gebeld en rot genoeg moest ik het medicijn Minrin stoppen, en moest ik de dagen er op met de benen goed hoog liggen.

Gelukkig zijn de benen nu iets dunner, en de hele dikke blaar welke geknapt was heelt mooi. En woensdagavond en vooral donderdag en vrijdag voelde ik verandering rond mijn benen en armen. Héél ver in de verte, toch het voelde toch anders. Maar wel had ik nog steeds enorm verkrampte spieren in mijn billen en bovenbenen.

Misschien een teken dat het nieuwe goedje inimini iets doet?

Van binnen werd ik al ietsjes blijer, want dit veranderende gevoel heb ik jaren geleden al eens eerder gevoeld. En natuurlijk deelde ik het ietsjes blijere positieve gevoel met mijn man en mijn zus, maar dat ik nog steeds de enorm verkrampte spieren in mijn billen en bovenbenen had. Mijn man zei; dit zou mooi zijn, dan doet het ietsje! Maar eerst maar afwachten…..  Mijn zus zei: Aaah ik zei het toch! Vertrouwen houden, maar eerst afwachten, en wie weet doet dat heel in de verte veranderde gevoel ook nog iets voor je verkrampte billen en bovenbenen…. En dus lette ik de komende dagen extra goed op wat het goedje meer zou gaan doen!

Zondag voelde ik nog steeds niets meer dan heel in de verte “verandering” rond mijn benen en armen, en de verkrampte billen en bovenbenen waren er nog steeds.

Vandaag belde de pijnarts assistente met de vraag hoe gaat het? Ook haar vertelde ik dat héél in de verte ik “verandering” voelde in mijn benen en armen, maar dat ik nog steeds enorm verkrampte spieren in mijn billen en bovenbenen heb. Nou zei de pijnarts assistente: dit eerste is iets positief maar wat de verkrampte spieren betreft, we hebben ook niet gezegd dat het hier voor zou helpen, we hebben gezegd dat het mooi meegenomen is als het ook zal helpen hier voor. Ja dit had ik ook gehoord, alleen had ik misschien al te veel gehoopt dat het ook voor de verkrampte spieren zal helpen.

Ik vroeg aan haar of we deze week de pomp met de Bupivacaïne en de morfine al op kunnen hogen? Maar dit is volgens de pijnarts assistente te snel, omdat we het lichaam ook de tijd moeten gunnen om de Bupivacaïne met de morfine op te nemen. En hier was ik het vanmorgen niet mee eens want ik heb geen bijwerkingen en dus waarom kan het dan niet deze week opgehoogd worden, plus we weten dat we op de goede weg zitten, dus dan kunnen we toch wel ophogen?

De pijnarts assistente zei dat dit vragen is om problemen, dan kan lichaam juist gekke dingen gaan doen! Ondanks dat ik wist dat ze gelijk hadden….was ik teleurgesteld omdat het nu nog niet opgehoogd kan worden, plus dat de verkrampte spieren er nog steeds zijn en het maar de vraag is of dit weg gaat met de Bupivacaïne en de morfine.

De assistente zou nog weer overleggen met de pijnarts, maar de pijnarts assistente bekijkt alles liever eind juli weer opnieuw. Eerst afwachten wat het goedje met de morfine nog meer in het lichaam zal doen. Ik moet het dus echt de tijd gunnen.

Maar oh wat is dit moeilijk! Ik snap écht wel waarom ik nog een aantal weken geduld moet hebben, maar oh het valt wel zwaar.

Toch ook al is het een heel ver weg anders gevoel rond mijn benen en armen, het voelt anders, en dit is toch iets positief. En nu hopen, enorm hopen dat het doorzet tot écht pijnvermindering. Wat zou dit mooi zijn!

Je intuitie voelt wat je ogen niet zien

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.