Skip to content

Lichamelijk geen goed begin voor 2017

Begin 2017. Oudjaarsavond net achter de rug, waarbij we om twaalf uur elkaar de beste wensen wensten voor het nieuwe jaar.

2016 afgesloten op een manier welke ik geen mens toe gun. Want wat veel mensen niet wisten is dat ik een twee weken voor kerst vreemde klachten kreeg. Zo maar in eens werd ik erg duizelig, waarbij ik ook raar uit mijn ogen keek, wit weg trok en ik vreemd begon te praten met een dubbele tong. En het hield maar aan, en dus heeft de thuiszorg de huisarts moeten bellen. Toen de huisarts kwam sprak ik nog met een dubbele tong. Allerlei testjes werden er gedaan, waarbij de huisarts mij vragen bleef stellen om er achter te komen hoe ik nu zulke vreemde klachten kon krijgen. De huisarts zei dat ik nog steeds met dubbele tong sprak, maar ik had er zelf helemaal niets van in de gaten. Best eng wanneer je erg duizelig bent, en zonder dat ik het in de gaten had, ik ook nog met dubbele tong sprak. Na een dik half uur waren de klachten langzaam weer verdwenen. De huisarts denkt dat oorzaak nummer 1 de ophoging van de Methadon is, welke hiervoor was opgehoogd. En nu blijkt dat deze hoogte van Methadon niet samen gaat met de inhoud van de morfinepomp, waardoor ik deze enge klachten als duizeligheid en het spreken met dubbele tong kreeg.

Later is besloten dat de Methadon dus weer naar beneden moest. Waar ik natuurlijk goed van baalde, want nu is de hoofdpijn overdag alleen maar toegenomen. Maar ik heb geen andere keus, de bijwerking van de Methadon wint het.

Nu de Methadon naar beneden moest ben ik bang dat de mogelijkheden nu helemaal op zijn. En dus, wat nu? Het was al zwaar, maar nu met de mindering van de Methadon, en de vermeerdering van de erge hoofdpijn weet ik het helemaal niet meer.

Het einde van het jaar waarin een ieder elkaar de beste wensen wenst voor het nieuwe jaar. Maar aan mijn toekomst wil ik nu op mijn 45 jarige leeftijd helemaal niet meer denken. Het is natuurlijk niet een mooie toekomst wanneer er zoals het nu lijkt geen vooruitzichten meer zijn wat betreft verbetering van de hoofdpijn.

Er is afgelopen jaar zo veel gebeurd waardoor ik lichamelijk achteruit ben gegaan op verschillende vlakken in mijn lijf. En soms denk ik wel eens, houd het dan nooit op? Elke keer denk ik bij mijzelf, slechter als dit kan het niet worden. En toch weet de Dystrofie en de laatste ontwikkeling Ehlers Danlos, weer een stukje in mijn lichaam te pakken. En dus ga ik echt niet meer vooruit denken, want er is altijd wel wat. Het is zoals nu erg moeilijk om mij op de positieve dingen te blijven richten.

Mijn lichtpuntjes

En dus moet ik op zulke momenten echt heel hard proberen niet naar de achteruitgangen te zien, en heel hard proberen te zien naar de mooie lichtpuntjes welke er wel zijn! Of beter gezegd kijken naar de lieve mensen welke om mij heen zijn, en er altijd zijn gebleven. Ik moet echt heel hard kijken naar de geniet momenten welke ik door hen beleef, en heel hard kijken naar de geniet momenten welke zij beleven! Zoals het slagen voor hun diploma, of het slagen voor het examen van de aanhanger van de auto. Of kijken naar een prachtige canvas welke ik van mijn nichtje heb gekregen, van een foto welke is genomen tijdens ons geniet moment, dat zij slaagde voor haar diploma. Of een ander nichtje welke uit school even aankomt, of een vriendin welke langs komt. En dit zijn de lieve mensen waar voor ik door ga, waardoor ik nog geniet.

Maar dat het nu gemakkelijk is aan het begin van het jaar in 2017? Nee, beslist niet, want de hoofdpijn knalt er door heen, en de gewrichtspijn is alleen maar meer. Was er maar iets in de wereld, iets wat meer kan helpen, want dan regelde ik vandaag nog een vliegtuig.

Waar ik nog naar uitkijk in 2017? Nou dit is niet zo moeilijk, want 17 januari zijn wij 20 jaar getrouwd En dit is heel bijzonder mooi te noemen  Het lichtpuntje in de soms nu donkere dagen mijn steun en toeverlaat en dit al 28 jaar lang, waarvan 17 januari 20 jaar getrouwd  Een lieve man waar ik trots op ben, en waarvoor ik door het vuur ga, en door ga!

 

 

[ratingwidget_toprated type=”posts” created_in=”last_6_months” direction=”ltr” max_items=”10″ min_votes=”1″ order=”DESC” order_by=”likes”]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 gedachten over “Lichamelijk geen goed begin voor 2017”