Skip to content

Jaaaa ik heb een heel positief bericht!

Positief bericht!

Wij zijn dus al een tijdje bezig met meer rust te creëren  hier in huis, met name voor mij zelf, omdat ik dit gewoon nodig heb. Ik heb laatst immers al verteld dat ik zo druk ben in mijn hoofd, dus rust en regelmaat, en verschillende tijden thuiszorg is wat ik nodig heb.

PGB

En dus hebben we een tijd geleden al iemand gevraagd ons te adviseren wat PGB betreft, aangezien we van iemand gehoord hadden dat thuiszorg heus wel op verschillende tijden van de dag kan, maar dat je dit moet doen via…. juist PGB!

En dus hebben we dit PGB een tijdje geleden aangevraagd. Ook omdat ik graag wat maar privacy wil, de hele morgen iemand om mij heen was mij gewoon te druk! En ik hoorde dat het heus wel mogelijk is om verschillende momenten op de dag thuiszorg te hebben.

Maandag zijn mijn man, ik en onze adviseur bij Zorgkantoor Friesland voor gesprek geweest. Het duurde wel een uur, en dus was ik de rest van de dag erg moe van het gesprek en de inspanning om er te komen en van de inspanning van het gesprek. Maar ik had het er graag voor over!

En vanmiddag kreeg ik het verlossende telefoontje! En jaaaa we hebben het PGB gekregen! 🙂

Nationale hulpgids

We hadden via onze adviseur al een website adres gekregen  https://www.nationalehulpgids.nl/ waar we ZZP-ers voor de thuiszorg konden vinden welke mij kunnen helpen. Zo kon ik rustig uitzoeken welke mij het meeste aanspreken, welke gezichten mij het meeste aanspreken, en ik ga altijd af op mijn 1e gevoel, als deze zegt zij is het, dan is dit 99% van de gevallen ook zo. En welke vrouw mij het meeste aanspreekt tijdens een 1 op 1 gesprek, dan word zij het. Zo heb ik 2 naar mijn idee goede zorgverleners gevonden. Overlegt met mijn adviseur. En zo kwam ik tot mijn keuzes. Al zeg ik eerlijk dat ik graag iemand van het oude thuiszorgbureau meegenomen zeg maar, maar dit was vanwege privacy omstandigheden niet mogelijk, dit vond ik wel heel erg jammer, maar ja ik tref haar vast nog wel in de privé sfeer zeg maar.

Alles of niets

Zo waren de afgelopen 3 a 4 weken heel spannend! Maar tegelijkertijd ook heel leuk, maar voor mij lichamelijk ook weer intensief met de blokkades er bij tussen door en de vele pijn welke ik daar van had en heb. Maar gelukkig, ik zeg gelukkig, had ik hulp van mijn adviseur en mijn lieve man. Al liet mijn man de gesprekken en de keuzes hiervan echt aan mij over, want ik moet met de zorgverleners omgaan!

Van 2001 tot heden

Maar ja, dan komt er ook een tijd van afscheid nemen. En dit vond/vind ik ook best wel weer erg moeilijk, ik heb een hekel aan afscheid nemen! Maar ik moest voor mij zelf een keuze maken om meer rust te creëren hier in huis, om voor mijzelf meer privacy creëren, kortom om voor mij zelf op te komen voor toch ook weer een iets beter leven.

Daarom ook de volgende quote van de Facebook pagina voor Positiviteit: “Als je de omstandigheden niet kunt veranderen, verander dan de manier waarop je er naar kijkt.”

Maar daarom is het ook wel weer moeilijk, want hoe breng je zo’n bericht aan een thuiszorgbureau waar je toch van 2001 tot nu bij bent geweest? Waar je toch met vele lieve thuiszorgmedewerksters lief en leed hebt beleefd. Waar je vooral met 1 thuiszorgmedewerkster een hele moeilijke 8,5 maand hebt gehad! Juist ja, hoe breng je zo iets? En zoals altijd door gewoon mijzelf te zijn, vanuit mijn hart zeggen waarom ik deze keuze heb gemaakt. En gelukkig begreep iedereen het ook wel. Maar daarom is het wel moeilijk, je bent wel 13 jaar bij zo’n thuiszorgbureau geweest,  ik heb ze van heel klein naar heel groot zien groeien.

En juist dit laatste zeg ik eerlijk stuitte mij vooral de laatste jaren tegen de borst. Het was grotendeels heel goed, zelfs uitstekend, bij dit thuiszorgbureau. En ik heb vooral met de thuiszorgmedewerksters lief en leed gedeeld. Maar dat hele grote, dat het thuiszorgbureau zo enorm groot is geworden heeft ook zijn nadelen, vindt ik persoonlijk. Want het word onpersoonlijker. Met name vanuit het thuiszorgbureau zelf. En dit is niet om hun af te zeiken om het grof te zeggen, want zo bedoel ik het helemaal niet! Maar meer een tip. Vroeger kreeg je bijvoorbeeld wel een kaartje als je jarig was, en dit is er niet meer bij, omdat ze heel groot geworden zijn. En nu gaat het niet om dat ene kaartje 1 keer per jaar, maar wel om het persoonlijke. Het persoonlijke mist, en dan zeg ik, met name vanuit het thuiszorgbureau. En dit deed mij vooral de laatste jaren tegen de borst stuiten. Of als er iemand ziek was, vooral het laatste half jaar gebeurde dit nogal veel. Dan werd er heel gemakkelijk gezegd, tja we hebben niemand. En dan kwam mijn zus en mijn schoonmoeder weer opdraven! En dit gebeurde nogal eens. Vooral als je een thuiszorgmedewerkster of huishoudelijk medewerkster hebt welke vaak ziek is. Dit gebeurde vroeger nooit! Vroeger werd het binnen het team opgelost. En toen had ik ook een team van 4 medewerksters, dus verschil was er niet. Dus het onpersoonlijke vanuit het bureau stuitte mij vooral tegen de borst. De thuiszorgmedewerksters zelf? Alle lof!!!! Vooral Grietsje Koenen had ik een enorm goede klik mee, welke mij werkelijk waar door die 8,5 maand heeft gesleept, dus Grietsje, via deze weg bedankt! En uiteraard het thuiszorgbureau zelf ook! Maar om niet herhaling te vallen, het thuiszorgbureau werd doordat ze te groot werden te onpersoonlijk.

En de grootste reden? Ik wilde meer rust creëren, meer privacy creëren, en ook de uren thuiszorg verdeeld over de dag. En vooral, de regie in eigen hand krijgen was voor mij persoonlijk heel belangrijk!

In mijn leven heb ik....


 

Daarom eindigde ik de vorige blog met het magnifiek mooie lied Alles of niets van Nick en Simon En wederom eindig ik er nu ook weer mee. Want het was vooral de afgelopen weken ook alles of niets!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Jaaaa ik heb een heel positief bericht!”