Skip to content

Het gaat iets beter, en #hopen op meer eigen regie over mijn leven!

Blokkade Sympatectomie

Verleden week woensdag heb ik de echte blokkade ondergaan, en ik kan nu echt volmondig zeggen: Het heeft resultaat 🙂 Eindelijk iets pijnvermindering in de rechter voet 🙂
De pijn van de behandeling zelf is nog niet over, het heeft even tijd nodig tot de blaar in de rug hersteld is.

Helaas nog erg veel pijn in het linker been

28 mei heb ik de proefblokkade ondergaan, en gelijk na de blokkade kreeg ik erg veel pijn in het linker bil, bovenbeen t/m mijn knie. Het is eigenlijk gek, want de proefblokkade is goed verlopen, dit heb ik zelf gevoeld en gezien op het scherm waarop je kan meekijken. De pijnarts zegt dat er is vloeistof is gelekt naar het linkerbeen omdat de proef blokkade in een bundel zenuwen is gezet. Maar dit zou weer over moeten gaan. Maar tot nog toe heb ik hierin nog steeds erg veel pijn. Volgens de pijnarts kan het de Dystrofie ook zijn welke zich er weer mee bemoeid, eigenlijk het onwillekeurige zenuwstelsel dus. Het onwillekeurige zenuwstelsel waar de morfinepomp minder voor helpt. Mijn vraag was dan ook toevallig aan de psycholoog, waarom de pijnarts in het andere ziekenhuis de morfinepomp aangesloten heeft op het willekeurige zenuwstelsel, terwijl de Dystrofie waar ik het meeste pijn van heb via het onwillekeurige zenuwstelsel gaat. Het antwoord van de psycholoog van het pijnteam was dat het onwillekeurige zenuwstelsel zo veel meer aanstuurt, zoals organen. En daarom kan/kon de  morfinepomp niet aangesloten worden op het onwillekeurige zenuwstelsel. Duidelijk verhaal dus, maar ook weer ingewikkeld. Maar ze vroeg mij dit antwoord nog wel even te checken bij de pijnarts. En dit zal ik ook de eerst beste keer doen wanneer ik een afspraak met hem heb.

Diazepam

De Diazepam welke ik kreeg voor de extra meerpijn van het linkerbeen kan ik niet tegen. Ik werd er hartstikke high van, misselijk en overgeven. En dus ben ik er mee gestopt.

Gek is dat, want voor de morfinepomp kon ik hier wel tegen. Maar nu blijkt dus wel dat dit medicijn niet meer samen gaat met de morfinepomp. Ik zei vanmorgen op Facebook dat dit medicijn wel uit mijn lijf is, maar volgens mijn zus niet. Zij had mij vanmorgen aan de telefoon, en ze hoort nog aan mijn stem dat de Diazepam dus nog niet uit mijn lijf is En mijn zus kent mij als de beste, dus dit zal zeker waar zijn! Dus dit moet ik nog even de tijd gunnen.

Mijn eigen regie….

Dan iets heel anders! Vanmiddag gaat er iets gebeuren waardoor iets helemaal radicaal kan veranderen. En ik hoop enorm dat het lukt, want dit zou betekenen dat ik wat meer de eigen regie krijg over mijn leven.

En dit zou zo heerlijk zijn! Ook omdat ik dan wat meer privacy heb. En hier kijk ik enorm naar uit! Wat meer rust hier in huis…. Iets doen wanneer ik dit wil, iets niet doen wanneer ik dit niet wil. Dat ik niet constant het gevoel heb dat de ogen op mij gericht zijn, gewoon dat ik kan doen wat en wanneer ik dit wil. Plus dat ik misschien andere dingen kan doen wat ik leuk vind, of waarvan ik kan ontdekken of ik het leuk vind, en of ik het kan. Lekker vaag hè? ha ha ha.

Ik hoop vandaag of morgen de uitslag te krijgen! En na vanmiddag 15:00 uur is het Alles of niets! 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Het gaat iets beter, en #hopen op meer eigen regie over mijn leven!”