Skip to content

Eind 2017 | Sociaal media | Ik ben blij dat je hier bent

Daar zijn we dan eind 2017, meestal de maand dat je terugkijkt in het jaar. Maar soms ook doordat je door een gedeelte van de kersttoespraak van onze Koning denkt, het is ook zo. En dan spreek ik dan met name over dat onze Koning terecht zei dat tegenwoordig alles te veel over Sociaal Media gaat. Verder is ditzelfde ook besproken in De wereld draait door, in één vandaag, en zo meer. Het wordt natuurlijk de kinderen ook met de paplepel ingegeven dat ze tegenwoordig overal die mobiel bij hun moeten hebben. En natuurlijk is dit in deze wereld jammer genoeg ook echt wel nodig, omdat de wereld harder is geworden, waardoor het veiliger is voor de kinderen om overal hun mobiele telefoon bij zich te hebben. Maar ook omdat tegenwoordig bijna iedereen overdag werkt. Ik bedoel toen wij vroeger op de fiets naar school gingen hadden wij geen mobiel, en als je dan eens een lekke band had, belde je ergens aan en vroeg of jouw fiets daar even op het erf mocht staan zodat je vader ’s avonds de fiets daar weg kon halen. Daarna ging je bij een vriendin achterop de fiets verder naar school. Maar tegenwoordig valt deze optie al af, omdat bijna iedereen overdag naar zijn werk is. Maar ook is de wereld verrotter geworden, ergere pesterijen, waardoor een kind wel naar de ouders moet kunnen bellen. En dus is voor een lekke band, of wanneer ze gevallen zijn of door een erge pesterij de mobiele telefoon ook écht nodig. Maar verder? Heeft onze Koning gelijk. Tegenwoordig gaat alles, maar dan ook bijna alles over Sociaal Media. Ik bedoel vroeger gingen wij gewoon naar een vriendin toe om even te kletsen of te vragen hoe het gaat, maar nu gaat deze vraag al gauw even achter de schermen over Sociaal Media. Waardoor het de wereld afstandelijker maakt. Ook kaartjes worden nauwelijks tot niet meer verstuurd, want ook dit gaat via Sociaal Media. We hebben het druk, met werk, sport, waardoor een goed gesprek bijna niet meer er tussen kan. Maar zou dit echt niet kunnen?

Gelukkig, ik zeg, gelukkig! Heb ik andere lieve mensen om mij heen, welke wel even langs komen. Of zoals mijn zus dit altijd heel mooi omschrijft, ze zegt dan; dit heet prioriteiten stellen. En dit waardeer ik zo enorm! Niet alleen aan het einde van het jaar, maar ik waardeer dit altijd!

En ondanks dat onze Koning gelijk heeft dat wij door Sociaal Media afstandelijker zijn geworden, is Sociaal Media voor mij ook wel een ideaal uitgangspunt. Op deze manier blijf ik letterlijk wel een beetje op de hoogte van hoe het met iedereen gaat, wat iedereen doet, kortom een kleine blik in iemands leven waardoor ik jou wel kan volgen. Met je mee kan leven, op mijn manier. Of waardoor ik geniet van een filmpje van een paardenwedstrijd. Maar toch, als het echt goed mis is met iemands leven, dan pak ik ondanks alles de telefoon. Of ik stuur een mooie kaart wanneer ik denk dat diegene even genoeg aan zichzelf hebben, en bel wanneer dit wel weer kan. Omdat ik dit zelf ook altijd enorm waardeer, en dan geef je dit automatisch terug aan de mensen welke ook altijd energie in mij/ons hebben gestoken. Niet dat het zo is wat jij geeft, geef ik jou terug. Maar mijn energie is kostbaar, en dus moet ik jammer genoeg ook prioriteiten stellen in waar ik energie in steek. En de mensen welke mij goed kennen, snappen dit wel.

Verder kwam een anderhalve week terug de huisarts ook nog even langs om te horen hoe het gaat. En de bloeduitslagen waren ook binnen. De bloeduitslagen waar uit kwam dat je door de jaren heen ziet dat de ontstekingswaarden meer en meer omhoog gaan, ook de actieve ontstekingswaarden. Maar we hebben besproken dat we deze bloeduitslagen om hier mee verder te gaan nog even in de koelkast zetten, eerst in januari werken aan dat het geestelijk beter zal gaan. Eerst al het vele aan de kant wat er mis is gegaan, want het is nogal een heel ding wat er allemaal gebeurd is. En dit moet je eerst een plekje geven waardoor ik weer sterker wordt om verder te kunnen. Door het afgelopen jaar is het dat je de lieve mensen om je heen nog meer waardeert! Dus bedankt lieve mensen dat jullie er voor ons waren op jullie eigen mooie manier, bedankt voor alles. Ik/wij wensen jullie een héél mooi, liefdevol en gezond 2018! En voor ons zelf hoop ik enorm op een beter en mooi 2018! En verder wil ik nog één ding zeggen, geniet van de kleine dingen, welke op een moment in je leven heel belangrijk kunnen worden!

sociaal media - Ik ben blij dat je hier bent!

En ik sluit af met een lied welke mijn man hier de laatste tijd bijna helemaal zachtjes blauw draait, en mij doet denken aan het mooie eiland Terschelling waar wij allebei zo van genieten. Waardoor ik tegen mijn lieve man terug zeg; Ik ben blij dat je hier bent!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 gedachten over “Eind 2017 | Sociaal media | Ik ben blij dat je hier bent”