Skip to content

Een beetje joehoee en een dubbel gevoel!

Een dubbel gevoel omdat ik niet weet hoe ik het moet omschrijven…. Want hoe moet ik nu uitleggen dat ik 2 soorten pijn in mijn lijf heb? Dat ik aan de ene kant positief ben, en aan de andere kant het mij zo tegen valt! Omdat er met de ergste pijn tot nog toe niet gebeurd met wat ik hoopte dat er gebeurd. En ik meen het uit te moeten leggen, zodat iedereen het dan snapt waarom ik mij voel zoals ik mij voel, en dit is niet even, even uit te leggen…. Daarom maar een blog.

De ene soort pijn voelt hele dagen aan of zijn mijn ledematen steenkoud en dan weer gloeiend heet, of dat ze in de fik staan. Het gevoel van een blaar over je hele lijf welke constant brand en in de fik staat, snap je het nu een beetje? Het gevoel of zit er een hele strakke band om heen, of staan je ledematen op knappen. En dan in de zelfde gang weer stekend.

De andere pijn is constant op verkrampte spieren zitten, echt enorm verkrampte spieren in mijn billen, en enorm verkrampte spieren in mijn bovenbenen. Ook rond mijn ogen, de oogkas zeg maar, constant een stijf gevoel, er zit totaal geen rek op, net of is het rubber. Zelf vindt ik de verkrampte spieren , en de pijn rond mijn ogen wel de ergste pijn.

Pijnpoli

Afgelopen maandag is de samenstelling Bupivacaïne met de morfine in mijn pomp veranderd, waardoor de oude samenstelling eerst uit de pomp gehaald moest worden. Het aanprikken van de pomp door de buikwand ging in 1 keer goed, dus dit viel hartstikke mee! Het leeghalen van de pomp en het vullen van de nieuwe samenstelling in de pomp voel ik helemaal niets van op dat moment. En omdat ik mij bij de vorige samenstelling in de pomp heel in de verte iets anders dan anders voelde, is maandag de Bupivacaïne verdubbeld, en de morfine is gelijk gebleven.

Waar ik de dagen hierna op moest letten was of ik nog wel goed naar wc kon en dat het gevoel in mijn ledematen kon veranderen waardoor de spierkracht minder is, en ik dus voorzichtig de lage transfers moet doen. Gelukkig kan ik goed naar wc tot nu toe, dus dit is goed! Verder is het gevoel in mijn ledematen zeker veranderd, waardoor ik veel onzekerder mijn lage transfers doe omdat ik net het gevoel heb of heb ik een dons watten onder mijn voeten.

Maar is er nu al iets pijn vermindering?

Het antwoord is: Ja en Nee

Laat ik met het iets positieve nieuws beginnen, ik voel een iets doof gevoel rond mijn ledematen en mijn hoofd. Dit is natuurlijk al een iets positieve verandering, want het doet tenminste iets. Dat de spierkracht nu minder is, is wel 1 ding wat zeker is, waardoor de lage transfers iets onzeker gaan.

En de pijn?…. Zoals ik al zei heb ik een iets doof gevoel rond mijn ledematen en mijn hoofd, en dit is al een positieve verandering. Want met de vorige samenstelling had ik niets geen verandering.

Alleen staan mijn ledematen nog steeds in de fik en is er nog steeds dit strakke band gevoel of willen mijn ledematen uit elkaar knappen. En het ergste van alles; zijn er nog steeds de enorm verkrampte spieren in mijn billen, bovenbenen, en het enorm strakke gevoel als rubber rond mijn ogen, welke nog dwars door het dove gevoel heen boren.

Dus aan de ene kant ben ik écht positief omdat ik tenminste iets een doof gevoel heb, en dit heb ik jaren niet gehad! En aan de andere kant valt het mij nu nog zo enorm tegen vanwege de nog steeds enorm verkrampte spieren, welke ik de ergste pijn vind wat er is, waardoor de dagen zo lang zijn.

Jullie weten dat ik écht niet een negatief iemand ben, en dat ik echt wel blij ben met de positieve verandering van het dove gevoel, maar het lijkt mij toch ook te snappen dat je echt niet blij word van het feit dat ik nog steeds op enorm verkrampte spieren zit, en rond mijn ogen dat strakke rubber gevoel heb..

Maandag belt de pijnarts assistente weer om te horen hoe het dan gaat. Dus lieve mensen, fingers crossed in de hoop dat het maandag beter aan voelt, want daar gaan we voor.

Hou vol, hou vast!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.