Tekenen en schilderen – Love is all around me

Ik mag graag tekenen en schilderen, dit doe ik nu sinds kort met mijn tekentablet van het merk Wacom Intuos Pro, welke ik pas geleden gekocht heb. Met het programma ArtRage 5 schilder ik met mijn Wacom tekentablet. Het moet even leren, en het is even zoeken met welk programma je het liefste tekent, maar uit eindelijk ben ik dus uitgekomen op het programma ArtRage 5. Je kan met dit programma van alles, tekenen, aquarellen, olieverf schilderen, airbrush, inkt pen, vilt pen, gloop pen, kortom erg veel mogelijkheden. Onderstaand schilderij heb ik overgeschilderd van een foto, en al zeg ik het zelf, eigenlijk ben ik erg trots op het resultaat 🙂 Hiernaast werkt het voor mij ook wel ontspannend, dit effect heeft tekenen en schilderen al mijn hele leven op mij gedaan.

Ik blijf er wel bij dat je het tekenen op een tekentablet totaal niet kan vergelijken met het tekenen of schilderen op echt papier. Het voordeel is natuurlijk wel dat wanneer je schildert met een tekentablet, je het gene wat fout is gegaan kunt wissen 🙂 Het mooie van op echt papier tekenen en schilderen is denk ik voor mij de geur van de potloden en het papier. Dus ja, zowel op de tekentablet heeft voordelen, maar ook het op papier tekenen en schilderen heeft voordelen. Beide doe ik graag!

Ook teksten, spreuken en gedichten spreken mij erg aan, welke ik dus mooi kan combineren op een schilderij. Op het schilderij heb ik de songtekst geplaatst; I feel it in my fingers, I feel it in my toes. Love is all around me, and so the feeling grows. Dit omdat deze tekst echt bij mij past. Liefde is overal om mij heen, het geen ik voel tot in mijn tenen, waardoor het liefde gevoel groeit en verspreid. Van zus tot zus, van vriendin tot vriendin, en van tante tot nichtje 🙂

Tekenen en schilderen - Love is all around me

 

Deel Carpe diem

Carpe diem

In 1992 gleed ik simpelweg uit, en zakte ik door mijn knie, waarna achteraf bleek dat de knieschijf uit de kom was geweest. Eerst werd er een brace om mijn knie gedaan, zodat de knieschijf in de kom zou worden gehouden. Hiernaast kreeg ik fysiotherapie. Maar mijn knieschijf bleef geregeld uit de kom gaan, waardoor ik een erg pijnlijke en dikke knie bleef houden. In 1993 besloot de orthopeed dat hij de knieschijf vast wilde zetten d.m.v. een operatie. Hierna kreeg ik 6 weken lang een spalk gips. Maar i.p.v. beter ging het slechter. Elke keer wanneer we weer meer gingen belasten, zette de zwelling om de knie enorm op. De orthopeed dacht dat dat door de krammen, welke nog in mijn knie zaten, de ontsteking en zwelling in stand bleef. Maar na een kijkoperatie bleek mijn bindvlies enorm verdikt te zijn, en kreeg ik de diagnose Posttraumatische dystrofie, welke later verspreidde over mijn gehele been. Na veel therapie, medicatie en revalidatie verspreidde de Dystrofie in 1998 naar alle vier ledematen. En later na een revalidatie in 2011 ontstond Ischias in beide zijden van mijn billen, maar wat eerst Ischias was veranderde later weer in CRPS. In 2015 stuurt zomaar ineens het zenuwstelsel mijn blaas spieren verkeerd aan, waardoor het 's nachts helemaal verkeerd gaat. Dit laatste vind ik heel erg, omdat nu je vrouwelijkheid wordt aangetast. En dan denk je alles te hebben gehad, maar anno 2015 ontstaat Gordelroos boven mijn oog in het gezicht, en kamp ik dagelijks met erge hoofdpijn. Nu anno 2018 is er niets meer aan te doen, en is de erge hoofdpijn er nog steeds. Door de lieve mensen om mij heen blijf ik toch dagelijks de genietmomenten zien, en voor hun probeer ik een positieve instelling te houden, wat mij aardig lukt. Het is wel letterlijk elke dag, elk uur, en elke minuut een gevecht, waardoor ik nu leef ik per dag. Daarom heb ik mijn website ook de naam Carpe diem gegeven, wat letterlijk betekend, pluk de dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Share