Skip to content

Als blikken konden blozen

Als blikken konden blozenWat vond ik toch een toepasselijk tekst voor als ik eens ergens naar toe ga, of gewoon eens een keer ga winkelen. Want ik weet nog als de dag van gisteren dat ik eens met mijn zus en mijn toen 10 jarige nichtje eens ging te winkelen, en dat mijn nichtje op een gegeven moment zei: “tante Tea, ze kijken je allemaal aan”. En dat ik tegen haar zei: “Ach meid, dit hindert niets, want weet je wat tante Tea dan doet?” “Nou, antwoordde ze?” Tante Tea kijkt ze wel eens recht in de ogen terug, en dan weten ze niet waar ze moeten kijken. Ergens halverwege de winkelstraat zei die arme schat tegen mij: “tante Tea ik kan wel bezig blijven”

Vooral voor mijn kleine nichtje vond ik het op dat moment heel erg, erg omdat ze zo beteuterd er bij keek. Ik was er natuurlijk wel aan gewend, maar zij niet. En dus zei ik: Laat maar lieverd, ze weten niet beter. Mensen staan er vaak niet bij stil wat dit, in dit geval met een meisje van 10 jaar doet, maar soms ook met een volwassen iemand. Want je weet dat ze je aanstaren omdat je in een rolstoel ligt. En de ene keer kan je dit beter hebben dan de andere keer. Daarom zou ik het wel eens hilarisch vinden om op een mooie zomerdag op een terras een t-shirt te dragen met deze tekst! Wedden dat niemand mij durft aan te kijken? 😉 Wha, ha, ha, ik heb er nu de voorpret al van! Cynische humor noemen wij dit 🙂

Voor wel meer doeleinden!

Verder is deze tekst wel voor meer doeleinden van toepassing, zoals voor de SVB Bank! Want nog steeds gaat het daar ronduit slecht! Nog moet ik nog steeds voor mijn zorgverleners hier mijn energie aan besteden welke ik wel beter kan gebruiken! Maar nu heb het remedie hopelijk gevonden! Want ik kwam er via via achter dat je een berichtje kan sturen naar Per Saldo, en zij kunnen jou een formulier toesturen als je werknemers nog het loon niet hebben gekregen waar zij recht op hebben! En dus heb ik hier uiteraard afgelopen week naar toe gemaild, en inderdaad kreeg ik zo’n formulier toegestuurd welke ik in moest vullen, en naar een bepaald spoed email adres kon sturen. En als het goed is worden bepaalde zorgverleners welke via de SVB Bank lopen nu binnen 3 dagen betaald van mijn budget. Ik hoop het toch zo! Want hier hebben ze recht op!

Goedje

Het blijft frustrerend en ook energie vretend, maar het goedje wat bij de morfine is in gedaan heeft nog steeds helemaal niets geholpen voor die enorme zenuwpijn! 12 mei mag ik weer naar de pijnarts, om de morfinepomp weer bij te vullen, maar ook om natuurlijk in de hoop dat hij nu een andere goedje voor mij heeft voor bij de morfine in! Al weet ik ook dat ik niet al te veel moet hopen, want anders valt het weer zo enorm tegen! Ook schud mijn voet af en toe uit haar zelf zo gek op en neer wat ik ook met hem wil bespreken, en er is nog een groot iets wat ik ook met hem wil bespreken.

Ook al word het nog een hele lange adem tot 12 mei aan toe, en zijn de dagen nu erg lang om hele dagen op enorm verkrampte spieren te moeten zitten, toch kan ik er voor nu niets aan veranderen. En dus is er niet een toepasselijker gedicht als de volgende:

Het leven krijg je aangereikt

Niet zo goed als een ander

Ook heb ik wel eens het gevoel dat ik niet zo goed ben als een ander, dat ik niet zo veel kan als die ander, zoals dat ik voor een bepaald persoon zo graag meer had willen kunnen doen omdat het met diegene ook minder gaat. Maar niet dat kan doen wat ik zo graag had willen doen!

Ook dit is iets waar ik niets aan kan veranderen, ik heb nu eenmaal dit lichaam welke niet meewerkt zoals ik zo graag zou willen. En dus moest ik inzien dat deze gedachten alleen maar energie vretende dingen zijn. Want ik kan er heus op andere manieren voor die persoon zijn!

En dan moet je net een gedicht tegen komen welke hier net op van toepassing is, welke je ogen doen openen! Je bent goed zoals je bent, ook voor die ander!

Innerlijke stem

even alles op een laag pitje
ruimte creëren in je hoofd
niet mee doen aan de race
die je soms wel eens verdooft

nadenken over wat je wilt
de dingen eens even laten
tijd nemen om signalen te zien
want die heb je vaak niet in de gaten

wat is de zin van jouw leven
waarom ben je hier op aarde
wat maakt jou nou écht gelukkig
en geeft jouw leven waarde?…

hier denken we vaak niet over na
we stellen het onbekende uit
vanwege gemak of angst
luisteren we niet naar dat geluid

van ons hart dat tegen ons spreekt
dat verdomd goed weet wat het wil
wat ons tot een uniek persoon maakt
en zorgt voor het verschil

jouw talenten heb je niet voor niets
ze halen het beste in jou naar boven
duw ze niet langer weg
want het is tijd om in jezelf te geloven

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Als blikken konden blozen”